3D baskı söz konusu olduğunda, son 10 yıldır bu teknoloji kayda değer bir büyüme yaşıyor.
Aynı şekilde, bu süre boyunca , bu tür baskıların kalitesini yükselten, plastik ve diğer malzemelerden parça üretmeyi mümkün kılan yeni ve daha iyi araçların ortaya çıktığını gördük .
3D baskının ulaştığı karmaşıklık düzeyi o kadar arttı ki, artık sadece nesneleri değil, binaları da basmak mümkün .

Bu , İspanya’da , özellikle Barselona şehrinde ilk 3D baskılı binanın yapımında uygulanan WASP olarak bilinen bir sistem kullanılarak devasa 3D yazıcılar olarak hizmet etmek üzere tasarlanan vinçler aracılığıyla .
TOVA adı altında Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya’nın (IAAC) Valldaura Labs tesislerinde yürütülmekte olan bu proje şu anda test aşamasındadır ve bu sayede inşaata geçebilecek yönde bir adım daha atmaktadır. yakın gelecekte burada.
Böylece TOVA , geleceğin sosyal ve çevresel zorluklarını ele almanın yeni yollarını bulma çabası içinde bir IAAC girişimi olarak ortaya çıkıyor .
Bunu yapmak için, yerel kil mimarisini yeniden yaratarak geçmişi ve bu yapıyı şekillendirmek için 3D baskı teknolojisini kullanarak geleceği birleştiren bir prototip tasarladılar.
Tüm bunlar, gelecekte yapıların yapım süreçlerinde değişiklik yaratmaya katkıda bulunacak ve dünyanın yaşamakta olduğu mevcut konut krizine bir çözüm olarak görülecektir.
TOVA’ya dönersek, bu bina en sürdürülebilir ve çevre dostu inşaat yöntemlerinden biri altında gerçekleştirilmiştir .
Tüm sürecin mimari 3D yazıcı tarafından tamamlanması , 50 metrelik bir yarıçap içinde elde edilen malzemelerden , yani daha sonra yapısal bütünlüğü ve esnekliği sağlamak için katkı maddeleri ve enzimlerle karıştırılan yerel kil kullanılarak tamamlanması 7 hafta sürdü. 3D baskıya izin verir.
Temelde geopolimer , çatıda ise ahşap kullanılmıştır . Buna ek olarak, yapının dayanıklılığını arttırmak için aloe ve yumurta beyazından oluşan su geçirmez bir katman eklenmesine karar verildi .
Projenin fotoğraflarını iaac.net adresinde görebilirsiniz.